EuroPa!

Scrisoare din închisoarea de femei

Posted on: iulie 7, 2015

Suntem condamnate, dar nu suntem pierdute in viata si ne dam seama ce e bine si ce e rau, ce e josnic si ce e ideal.

Un comportament neadecvat si o orientatie schimbata din punct de vedere psihologic ai unor colaboratori ai penitenciarului 7 de la Rusca, acest fapt este demonstrat de mai multe ori, însă conducerea din sistemul penitenciar nu se implică să schimbe ceva înspre binele nostru.

Socot că nici aceste tablouri nu sunt un exemplu strălucitor, șeful secției educative Anastasia Sava ni le arată ca să înțelegem cum vede ea răul și binele. La fel și decizia șefului penintenciarului din 27 mai prin care sunt încărcerată de 5 zile pentru că nu am vrut ca medicul ginecolog să-mi perchiziționeze organele intime în prezența colaboratorului penitenciarului. Acest fapt mă înjosește chiar dacă gardianul e de același sex cu mine. Ivan Olaru, colaboratorul specialist în securitate care e de o vîrstă cu copiii mei, era cel mai insistent, amenința că voi fi pedepsită, că va trimite refuzul meu procurorilor, etc.

Nici rochia construită din prezervative, care a atras atenția publicului pe paginile de internet tot nu este o idee strălucită, idea aparține șefei secției educative Anastasia Sava. La construirea aceste rochii au participat activ mai mulți colaboratori ai penitenciarului, altfel era imposibil de adunat atîtea prezervative fără intervenția administrației. Rochia a fost demonstrată la 6 martie, dar se păstrează și azi. Chiar și pe 9 mai unele deținute au făcut demonstrație îmbrăcate în acea

rochie. Unele au defilat cu prezervative umflate înloc de baloane. E normal, e alegerea lor cum serbează așa sărbătore ca 9 mai, doar trăim într-o țară democratică.

Mai rău de mine că nu-mi pot alege plăcerile, nu-mi pot expune opinia, nu am dreptul să folosesc furculița, nu opot să refuz examenele medicale. Și multe alte restricții care demonstrează că trăiesc într-o țară total lipsită de democrație.
În schimb administrația închisorii noastre se poartă foarte frumos cu minoritățile etnice și lingvistice, pentru astfel de persoane se pun la dispoziție cele mai bune condiții de detenție. Dar eu de ce nu merit să fiu tratată cu respect?
Rodica Chireaeva

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: